Unna dig en minnesvärd upplevelse

Boka ridtur

Ridskola, kurser och ridläger

Ridskola för barn & ungdomar.

Barnridskolorna är för barn och ungdomar som har från ingen ridvana till tävlingsryttare. Ridskoleeleverna blir indelade i grupper efter ålder och erfarenhet. Lektionen är 50 minuter och en gång under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge ridskoleeleven kunskap och färdighet i balans, sits, säkerhet och inverkan på hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Medan ansvarig målsman eventuellt dröjer sig kvar under lektionen står en uppvärmd kaffestuga till disposition med utsikt över ridvolten. I den kan medtaget kaffe/te förtäras. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande. Vid sämre väder eller dåligt underlag kan vi rida i det nya ridhuset.

Tid och datum: Ridskola för barn och ungdomar startar 2/9- 2019

Ungdomar med flera års ridvana: måndag 19.00 (50 min)

Barn med minst 1 termins vana tisdag 17.50 (30 min)

Barn med minst 2 års ridvana: tisdag 18.30 (50 min)

Mixad grupp för barn och vuxna med minst 1 års ridvana: söndag klockan 11.00 (mamma & barn grupp) (50 min)

Ridskola för vuxna.

Lektionstid: 50 min. En gång under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge eleven kunskap och färdighet i balans, sits, säkerhet och inverkan på hästen. Samtidigt lär man sig att umgås med hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg.

Tid och datum: Ridskola för vuxna startar 2/9-2019

Vuxengrupper: ridgrupp för vuxna med ridvana. Måndag 20.00, tisdag 19.30, torsdag 18.30, onsdag 10.30 och söndag 10.00.

Vuxengrupp med ridvana: måndagar 18.00

Ridskola för pensionärer, egna företagare och vuxna med flextider.

Lektionstid 50 min. Två gånger under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge eleven kunskap och färdighet i balans, sits säkerhet och inverkan på hästen. Samtidigt lär man sig att umgås med hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg.

Tid och datum: Onsdagar klockan 9.30 och 10.30

Dagridläger för barn 2019.

Dagridläger för barn och ungdom. Under en lägervecka rider vi lektioner, rider ut i skog och mark, badar och sköter om hästarna. Vi träffas på morgonen går igenom dagens aktiviteter, rider lektion, äter lunch tillsammans, sköter om våra hästar för att under eftermiddagen rida ut. Eleven har en och samma häst hela veckan att rida och sköta, hästarna tycker om att ha en och samma person som rider och sköter dom och efter en vecka tillsammans känns det nästan som om det är ens egen häst.

Vi kommer att ha 3 dagridläger för barn och ungdomar.

Läger 1 mellan 17/6-20/6-2019 (fullt)

Läger 2 mellan 24/6-28/6-2019 (fullt)

Läger 3 mellan 13/8-16/8-2019 (fullt)

Mejla för mer information och anmälan till tina@lappdal.se

Kontrollera alltid er skräppost då en del av våra mejl hamnar där.

Dagläger för vuxna

13/7-14/7

Dag 1 med fokus på sits sitsens inverkan och förenklad sitsanalys, ridpass på ridvolt. Teori om islandshästens gångarter ridpass på ovalbana. Grillning på kvällen för de som vill. Övernattning kan ordnas.

Dag 2 uteritt med lunch på Domarudden. Maila för mer information.

Maila oss här