Unna dig en minnesvärd upplevelse

Boka ridtur

Våra ridturer

Turridningen sker i norra Åkersberga vilket ger oanade möjligheter att uppleva islandshästens alla positiva och unika egenskaper eftersom både ridunderlag och natur skiftar. Du behöver inte ha ridit tidigare. Vi har hästar för ryttare på olika nivåer.

Viktgräns: Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg.

Åldersgräns: 9 år. Man ska klara av att ta emot instruktioner. (Vi kan göra undantag för barn som är 8 år och har ridit minst ett år på ridskola).

Följande turer finns tillgängliga:

Turridning 2 timmar inkl. kaffepaus. Pris 550 kronor/person, barn t.o.m. 18 år 500 kronor/person. Beräkna att ni är hos oss i minst 3 timmar.

Halvdagstur 3 timmar inkl. lättare lunch. Pris 800 kronor/person. Beräkna att ni är hos oss i 4 timmar.

Turridning 3,5 timmar med lunch på Dommarudden. Pris 980 kronor/person Vi rider genom skogarna och stannar vid Dommarudden för att äta en god hemlagad lunch samt kaka och kaffe. När vi serveras lunch får hästarna en välbehövlig paus. Beräkna att ni är hos oss i 5 timmar.

Turridning 2 dagar. Pris 2350 kronor/person. Första dagen rider vi 3-timmars tur inkl. enklare lunch. Man bor, äter middag och frukost på Domarudden. Dag 2 rider vi en 2-timmars tur inkl. fikapaus.

Våra turridningsdagar.

Vi har turridning varje helg och på onsdagar. På höstlovet 26/10-3/11 rider vi turridning varje dag.

Vi gör allt för att ridturen ska ske så säkert som möjligt. Om olyckan skulle vara framme har vi kundolycksfallsförsäkring. Det bästa är dock att ha en egen bra försäkring. All ridning sker på egen risk. Hästar är levande individer som reagerar på yttre omständigheter.

Bokning.

Bokning av turridning sker genom mail till tina@lappdal.se. Ange vilken typ av tur ni önskar rida och vilket/vilka datum ni kan rida så återkommer vi med svar så fort som möjligt om vilket datum som finns ledigt. Bekräfta sedan via mejl till oss om ni vill boka.

Ni är inbokade när vi har skickat en bokningsbekräftelse till er.

Avbokning.

Om ni får förhinder måste avbokning ske senast 7 dagar innan turridnings tillfället. Om avbokning sker senare debiteras hela beloppet för de som avbokar. Vid sjukdom får den som är sjuk rida igen vid ett senare tillfälle med 50% rabatt (detta gäller endast den sjuke). Läkarintyg kan begäras.

Betalning.

Vi ser helst att ni betalar i förskott i samband med bokningen på PG 4815792-9. Skriv turridning, namn, adress och vilket datum ni har bokat på betalningen.

Det finns även möjlighet att betala via Swish 123 303 6522 då ni kommer, eller kontant.

För att undvika smittspridning mellan olika stall uppmanar vi alla som kommer till Lappdal att ha kläder som man inte använder i andra stall eller tvätta kläder innan man besöker oss. Inga atiraljer, borstar etc får tas med som använts i andra stall.

Utrustning/kläder: Lämpliga skor med liten klack, kläder efter väder samt långbyxor för att undvika skav.

Övrigt: Du får själv vara med att göra i ordning och sadla din häst så ni lär känna varandra, efter turen får du sadla av din häst och ge den mat. Räkna med det i tidsplaneringen så er dag inte blir stressig.

Nätverksridning

Inom gruppen Nätverksryttare finner du allt från män och kvinnor som bokat sexton gånger uteritt, varje torsdagkväll för ett reducerat pris till de som bokat åtta gånger varannan torsdag kväll för uteritt. Ritten sker i norra Åkersberga vilket ger oanade möjligheter att uppleva islandshästens alla positiva och unika egenskaper eftersom ridunderlag och natur skiftar. Så länge det är ljust rider vi i skogen. När mörkret lägger sig under vår ridtid övergår vi till att rida på de av kommunens fina ridvägar som är upplysta. Efter ridningen sitter vi i en varm kaffestuga och dricker kaffe/te. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 90 kg. Vid nätverksridning rider vi c:a 1.5 timmar.

Tid och datum: Nätverksridning torsdagar 19.30

Rehabiliteringsridning.

Tina von Dardel är leg. sjuksköterska med mångårig erfarenhet av arbete med stroke patienter och patienter inom fysisk rehabilitering. Rehabiliteringsridningen är till för dig som genomgår lättare rehabilitering efter fysisk skada/sjukdom. Målet är att ge dig chans att utveckla styrka, balans och rörelseförmåga genom ridning på de lugna och vänliga islandshästarna. Medan du rider kan medföljande sällskap som eventuellt dröjer sig kvar dricka medhavt kaffe/te i den uppvärmda kaffestuga med utsikt över ridvolten. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande.