Våra ridturer

En häst i brunt

Turridningen sker i norra Åkersberga vilket ger oanade möjligheter att uppleva islandshästens alla positiva och unika egenskaper eftersom både ridunderlag och natur skiftar. Vi har hästar för ryttare på olika nivåer. Vi har lugna hästar till ovana ryttare och hästar för mer rutinerade ryttare.

Viktgräns: Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 80 kg.

Åldersgräns: 9 år. Man ska klara av att ta emot instruktioner.

Upplägg
Vi samlas den tid som ni har bokat. När vi har hämtat hästarna hjälps vi åt att göra iordning hästarna, därefter leder vi ut hästarna till en inhägnad bana för en kort introduktion. Vi hjälper er att ställa in utrustning visar hur ni ska sitta upp och sitta i sadeln.
Alla rider en liten stund på ridbanan så att ni får prova på de olika gångarterna innan vi ger oss ut i på tur i en underbar Roslagsnatur.
Efter ridturen hjälper ryttarna till att ta av sadlar borsta hästar för att sedan leda sin häst till hagarna.

Ni kommer att vara hos oss minst en extra timme och lite till sommarmånaderna då vi hämtar hästar i deras beteshagar tillsammans med er. Den som vill får rida hästarna barbacka tillbaka till hagen efter turen.

Följande turer finns tillgängliga:

Turridning 3,5 timmar med lunch på Dommarudden. Pris 1300 kronor/person. Vi rider genom skogarna och stannar vid Dommarudden för att äta en god hemlagad lunch samt kaka och kaffe. När vi serveras lunch får hästarna en välbehövlig paus.

Halvdagstur 3 timmar inkl. lättare lunch. Pris 1050 kronor/person.

Turridning 11/2 timme Pris 690 kronor/person.

Turridning för nybörjare 65 minuter inkl. 15 minuters ridlektion på ridvolten. För den ovana ryttaren som vill prova på att rida i sin egna takt. Pris 650 kr

Turridning 2 timmars tur inkl. fikapaus. Pris 690 kronor/person. På 2 timmars tur är det 1 1/2 timmes effektiv ridtid + 30 minuters kaffepaus som vi oftast tar när vi kommer tillbaka till stallet. Vi hjälps åt att hämta hästar och att göra iordning dem. Tips: Det är bra att ta med sig något att äta. Vi bjuder på bullar, kaffe te saft.

Vi samlas den tid ni har bokat. Lägg till minst 1-2 timmar efter turens slut då hämtning och lämning sadling uppsittning av hästar inte är medräknad i tiden.Vid en 2-timmars tur brukar ni spendera 4 timmar hos oss.

Våra turridningsdagar.

Vi rider turer varje helg och lov. På sportlovet den 26/2-3/3 rider vi turer varje dag. Hittar du inte den tur du önskar eller om det saknas någon plats mejla tina@lappdal.se

Vi gör allt för att ridturen ska ske så säkert som möjligt. Det bästa är att ha en egen bra försäkring. All ridning sker på egen risk. Hästar är levande individer som reagerar på yttre omständigheter.

barn som rider hästarna

Bokning.

Bokning av turridning sker genom Boka direkt knappen nedan.

Saknas någon plats till er grupp? Vill ni rida en annan tur än den som erbjuds den dag ni vill rida? Mejla tina@lappdal.se

Avbokning.

Ev. avbokningar ska ske senast 7 dagar före ridtur. Vid senare avbokningar debiteras en sen avbokningsavgift på halva beloppet mot uppvisat läkarintyg vid sjukdom. Vid andra skäl debiteras hela beloppet.

Betalning sker via Quiro i samband med bokning.

Betalning.

När ni bokar kommer ni att få betala med Quiro. Faktura kommer att skickas efter genomförd tur. Vid avbokning senast 7 dagar före ridtur skickas ingen faktura, beloppet krediteras.

För att undvika smittspridning mellan olika stall uppmanar vi alla som kommer till Lappdal att ha kläder som man inte använder i andra stall eller tvätta kläder innan man besöker oss. Inga atiraljer, borstar etc får tas med som använts i andra stall.

barn som rider hästarna

Utrustning/kläder: Lämpliga skor med liten klack, kläder efter väder samt långbyxor för att undvika skav.

Övrigt: Du får själv vara med att göra i ordning och sadla din häst så ni lär känna varandra, efter turen får du sadla av din häst och ge den mat. Räkna med det i tidsplaneringen så er dag inte blir stressig.

Nätverksridning

Vid Nätverksridning bokar du uteritt varje eller varannan torsdag kväll under höst eller vår termin till ett reducerat pris. Ritten sker i norra Åkersberga vilket ger oanade möjligheter att uppleva islandshästens alla positiva och unika egenskaper eftersom ridunderlag och natur skiftar. Så länge det är ljust rider vi i skogen. När mörkret lägger sig under vår ridtid övergår vi till att rida på de av kommunens fina ridvägar som är upplysta. Efter ridningen sitter vi i en varm kaffestuga och dricker kaffe/te. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg. Vid nätverksridning rider vi c:a 1.5 timmar.

Tid och datum: Nätverksridning torsdagar 19.30

Rehabiliteringsridning.

Tina von Dardel är leg. sjuksköterska med mångårig erfarenhet av arbete med stroke patienter och patienter inom fysisk rehabilitering. Rehabiliteringsridningen är till för dig som genomgår lättare rehabilitering efter fysisk skada/sjukdom. Målet är att ge dig chans att utveckla styrka, balans och rörelseförmåga genom ridning på de lugna och vänliga islandshästarna. Medan du rider kan medföljande sällskap som eventuellt dröjer sig kvar dricka medhavt kaffe/te i den uppvärmda kaffestuga med utsikt över ridvolten. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande.