Unna dig en minnesvärd upplevelse

Boka ridtur

Ridskola, kurser och ridläger

Ridskola för barn & ungdomar.

Barnridskolorna är för barn och ungdomar som har från ingen ridvana till tävlingsryttare. Ridskoleeleverna blir indelade i grupper efter ålder och erfarenhet. Lektionen är 50 minuter och en gång under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge ridskoleeleven kunskap och färdighet i balans, sits, säkerhet och inverkan på hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Medan ansvarig målsman eventuellt dröjer sig kvar under lektionen står en uppvärmd kaffestuga till disposition med utsikt över ridvolten. I den kan medtaget kaffe/te förtäras. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande. Vid sämre väder eller dåligt underlag kan vi rida i det nya ridhuset.

Tid och datum: Ridskola för barn och ungdomar startar 1/9-2022

Ungdomar med flera års ridvana: måndag 19.00 (50 min)

Barn med minst 1 termins vana tisdag 17.40 (50 min)

Barn med minst 2 års ridvana: tisdag 18.40 (50 min)

Mixad grupp för barn och vuxna med minst 1 års ridvana: söndag klockan 11.00 (mamma & barn grupp) (50 min), åldergräns 10 år.

Ridskola för vuxna

Lektionstid: 50 min. En gång under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge eleven kunskap och färdighet i balans, sits, säkerhet och inverkan på hästen. Samtidigt lär man sig att umgås med hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg. Detta skrivs efter ovan text: Vi rider nätverksridning på torsdagar 19.30 för de som vill rida regelbundet ut på tur varannan eller varje vecka på belysta ridvägar. när det är mörkt och i skogen när det är ljust c:a 11/2 timme. Vi fikar tillsammans efteråt.

Tid och datum: Ridskola för vuxna startar 1/9-2022

Vuxengrupper: Ridgrupp för vuxna med ridvana. Se nedan för tider:

  • Måndag 18.00
  • Måndag 20.00
  • Tisdag 19.40
  • Onsdag 09.30
  • Onsdag 10.30
  • Torsdag 18.30
  • Söndag 10.00
  • Söndag 11.00

Har du ridit tidigare och inte är helt nybörjare är gruppen på måndagar klockan 18 lämplig. Vi kommer att ha enstaka nybörjarkurser senare i vår för vuxna som vill prova på. Se hemsidan eller på boka direkt för datum.

Dagridläger 2022

Dagridläger för barn och ungdomar 9-16 år på sportlovet 2022. Under dessa dagar rider vi lektioner, rider ut i skog och mark och sköter om hästarna. Vi träffas på morgonen går igenom dagens aktiviteter, rider lektion, äter lunch tillsammans, sköter om våra hästar för att under eftermiddagen rida ut. Eleven har en och samma häst hela veckan att rida och sköta, hästarna tycker om att ha en och samma person som rider och sköter dom och efter en vecka tillsammans känns det nästan som om det är ens egen häst.

• Dagridläger v.44 den 1/11-3/11

Dagridlägrena är mellan 10-17, självständiga barn kan komma tidigare. Luncher ingår. Ta med mellanmål. Vi delar upp alla grupper en för vana och en för ovana.

Bokning kommer att kunna ske på boka direkt och är bindande. Betalning sker på PG 4815792-9 och ska vara oss tillhanda senast 2 dagar efter anmälan.
Avbokning kan endast ske mot läkarintyg. Då betalas 650 kr tillbaka av avgiften

Boka här