Unna dig en minnesvärd upplevelse

Boka ridtur

Ridskola, kurser och ridläger

Ridskola för barn & ungdomar.

Barnridskolorna är för barn och ungdomar som har från ingen ridvana till tävlingsryttare. Ridskoleeleverna blir indelade i grupper efter ålder och erfarenhet. Lektionen är 50 minuter och en gång under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge ridskoleeleven kunskap och färdighet i balans, sits, säkerhet och inverkan på hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Medan ansvarig målsman eventuellt dröjer sig kvar under lektionen står en uppvärmd kaffestuga till disposition med utsikt över ridvolten. I den kan medtaget kaffe/te förtäras. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande. Vid sämre väder eller dåligt underlag kan vi rida i det nya ridhuset.

Tid och datum: Ridskola för barn och ungdomar startar 1/9-2022

Ungdomar med flera års ridvana: måndag 19.00 (50 min)

Barn med minst 1 termins vana tisdag 17.40 (50 min)

Barn med minst 2 års ridvana: tisdag 18.40 (50 min)

Mixad grupp för barn och vuxna med minst 1 års ridvana: söndag klockan 11.00 (mamma & barn grupp) (50 min), åldergräns 10 år.

Ridskola för vuxna

Lektionstid: 50 min. En gång under terminen håller vi teorilektion. Målet är att ge eleven kunskap och färdighet i balans, sits, säkerhet och inverkan på hästen. Samtidigt lär man sig att umgås med hästen. En introduktion av islandshästens speciella gångarter blir också en naturlig del i utbildningen. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg. Detta skrivs efter ovan text: Vi rider nätverksridning på torsdagar 19.30 för de som vill rida regelbundet ut på tur varannan eller varje vecka på belysta ridvägar. när det är mörkt och i skogen när det är ljust c:a 11/2 timme. Vi fikar tillsammans efteråt.

Tid och datum: Ridskola för vuxna startar 1/9-2022

Vuxengrupper: Ridgrupp för vuxna med ridvana. Se nedan för tider:

  • Måndag 18.00
  • Måndag 20.00
  • Tisdag 19.40
  • Onsdag 09.30
  • Onsdag 10.30
  • Torsdag 18.30
  • Söndag 10.00
  • Söndag 11.00

Har du ridit tidigare och inte är helt nybörjare är gruppen på måndagar klockan 18 lämplig. Vi kommer att ha enstaka nybörjarkurser senare i vår för vuxna som vill prova på. Se hemsidan eller på boka direkt för datum.